PVF Pensioenen

PVF Pensioenen

KOW Architecture
Description
The PVF head office is in a favourable location on the outskirts of Amsterdam, with a view of the city from the front, and greenery from the rear. The building combines all the functions of PVF, which used to be in three separate locations in Amsterdam. Requirements of the new building included long-term usability and multifunctionality, but it also had to reflect the philosophy of PVF itself: soundness, reliability, certainty and stability. It was decided that the design would be in the form of a typical Amsterdam canal house, characterised by simple yet accentuated brickwork and with large, long white windows, a natural stone base that sticks forward, and extra cornices. The impression is one of style as well as a certain robustness and firmness, in keeping with the function fulfilled by PVF in society. The building has a comb structure: a high middle section with four cross connections in which the corridors are separate from the actual offices, thereby meeting the wish for open and multifunctional floor space with different configuration possibilities. Design Year: 1997 Architect: ir. Hans Kuiper #Architecture #Building #KOW #Office_Building #PVF_Pensioenen
Default Title