Boerhaaveschool

Boerhaaveschool

Dick S.
Dit schoolgebouw (2001) van archtectenbureau Korteweg huisvest een Montessori-basisschool, (onderdeel van Vensterscholen) en een peuterspeelzaal en NSO. Het ontwerp van het langwerpige gebouw wordt gedragen door een zeven meter hoge muur, die de verschillende elementen met elkaar verbindt. In deze muur zijn alle voorzieningen gehuisvest zoals toiletten, bergingen en verkeerswegen. De klaslokalen zijn tegen deze muur geplaatst. Deze muur is opener met ingangen tussen de klassen. Zodoende hoeven de lokalen geen grote ramen te hebben naar het plein, terwijl ze wel aan de stille zijde liggen. De lichtinval komt hoofdzakelijk via deze kant de klaslokalen binnen. Het geheel creëert een beschut schoolplein aan de zonzijde. Als tegenhanger voor de langgerekte vorm heeft het gebouw een kopgevel die sterk lijkt op een geabstraheerde huisvorm. Deze gevel is gericht naar de kant van de woningen van het Hoornse Meer. Het ontwerp was winnaar van de prijsvraag die door de dienst OCSW van de Gemeente Groningen werd uitgeschreven en kreeg een nominatie in de Groninger Gezinsbode architectuurprijs 2001. Aannemer was Jurriens BV, Groningen. #2001 #baksteen #Boerhaaveschool #education #Europa #Europe #Groningen #Hoornse_Meer #Montessori #Nederland #Netherlands #onderwijs #Paterswoldseweg #school #schoolgebouw #stada #steen #Veenweg #Vensterschool
Default Title