Church St. Nikola Tetovo

Church St. Nikola Tetovo

Milovan M.
Храм Свети Никола во Тетово. Граден e во период 1842-1848, Во 1872 година црквата е запалена, па обновена во 1901/02 година. Во 1995 година старата фасада на црквата е очистена и на нејзино место е изработена нова фасада од бел цемент, како и замена на прозорците, во истиот стар стил. Благодарение на многуте спонзори црквата е речиси 100% преработена од надворешната страна, а во внатрешниот дел е извршена замена на електричната инсталација. Осветена е на 19 декемви 1995 година од страна на неговото високопреосвештенство митрополитот Полошко-кумановски господин Кирил. #Church #Hram #Macedonia #Nikola #St #Sveti #Tetovo #Македонија #Никола #Свети #Тетово #Храм
Default Title