Kantoor Piccardthofplas

Kantoor Piccardthofplas

Dick S.
Dit kantoorgebouw (2001) is ontworpen door architect Gerard Schijf van Team 4 Architecten. Tekenaar was Ties Kooi en opdrachtgever Wilma Bouw te Groningen. Het gebouw bestaat uit twee haaks op elkaar staande vleugels die zich onder een overstekend hellend dak bevinden. Het gebouw volgt de bocht in de Van Swietenlaan. Het schuine dak verlaagt aan de zijde van de Piccardthofplas en wordt, aan de zijde van de stad, opgetild. Hier zijn ook zes palen aangebracht. Hierdoor opent het gebouw zich naar de wijk. Ten behoeve van de lichttoetreding zijn in het schuine dak dertien ‘licht-happers’ aangebracht. Om aansluiting te maken op de omliggende groenstructuur is mos en sedum op het dak aangebracht. Aan de stadszijde zijn de dragende betonnen gevels voorzien van metselwerk. Aan de zijde van de plas is de gevel bekleed met red-cedarhout. De trap- en lifthal bevindt zich op de hoek van het gebouw. Op de bovenste verdieping in deze hoek is de technische ruimte ondergebracht. De benodigde gevelopeningen zijn in geperforeerd metselwerk uitgevoerd. #2001 #architectuur #Europa #Europe #gerard #Groningen #Hoornse_Meer #kantoor #Nederland #Netherlands #office #Paterswoldseweg #Piccardthof #schijf #sedum #stada #Swieten #team_4 #wilma
Default Title