The Urban Brick

The Urban Brick

The Urban Brick
The shelter is located in Chinatown in the city of Boston, MA. The Urban Brick is designed to use as little space as possible while giving a feeling of comfort and maximizing that space. LEED practice was incorporated into the design, through the use of Material Choices, Site Selection, Indoor Environmental Quality and Energy & Atmosphere. The use of recycled brick and wood, the shelters cost would be cut in half. The introduction of drivable grass on the existing unused parking space allows for a feeling of a lawn but also helping with the environment. The green roof allows for the shelter user to have a relaxing garden where one could go to view the surrounding area from a height about the street. The urban environment allows for the building to blend in but also stand out, thanks to the unique shape. #Guggenheim_shelter_design
Default Title