Office building on Mariano Cuber Street, Valencia

Office building on Mariano Cuber Street, Valencia

Fernando Sánchez Arroyo
Building designed by the architects Ruiz-Larrea & Asociados and finished in 2005. It is proposed on one hand,and taking as an starting essential point, the will of exhausting the maximum volume of possibilities that every building surface concentrates on the depth of the piece of ground, in order to solve all the problem about party walls remaining with the next building, as well as we achieve a southering aspect for the offices spaces, improving then, the control conditions related to the natural lighting and direct radiation as well as the ventilation of the spaces. On this way, it is placed in front of Mariano Cuber road a bioclimatic threshold. A four stages space protected by a lattice, which not only serves as an open and big hall, but also converts into the big enviromental building’s regulator. Inasmuch as to the laid out tipology we may subtitle that it has been sought the flexibility of the space in order to offer a capable framework to host as for that, a wide variety of the tertiary sector necessities. #bioclimatism #bioclimatismo #España #office_building #RLA #ruiz_larrea #ruizlarrea #Spain #Valencia
Default Title