ARCHIDESK kantoor

ARCHIDESK kantoor

Archidesk
Description
Ontwerp : 1989 Realisatie : Aannemingsbedrijf de Groof 1991. Nominatie Architectuuprijs van de gemeente Eindhoven 1993. Uitbreiding : 1994/95 en 1998/99. Het aangeboden perceel liep naar achteren toe smaller toe. Door het huis direct aan de stoep te leggen en het atelier ernaast te plaatsen blijft er achter het huis (aan de zuidzijde) nog voldoende prive ruimte. Het bouwwerk bestaat uit twee geledingen. Een donkerrode bakstenen "plint" met daarin een duidelijke ingang rechtstreeks aan de straat. Deze maakt de aansluiting met de omgeving. In contrast daarboven de heldergele slaapverdiepingen. De woningplattegrond is een interpretatie van de meest toegepaste woningbouwplattegrond. Hiermee wordt gewoon toch bijzonder, of andersom. Aanpassingen aan nieuwe behoeftes in de loop der jaren: * (1994) In een deel van de vide van de eerste verdieping is een extra slaapkamertje "gehangen". * (1999) Het atelier is uitgebreid met een vergaderruimte. Aan het woonhuis is een garage/berging aangebouwd. #Archidesk #architect #architecture #architectuur #atelier #eindhoven #holland #house #huis #nederland #netherlands #stephen #stephen_goth #taborstraat #vlokhoven #winkelcentrum_woensel
Default Title