Huizenrij Hoornseschans

Huizenrij Hoornseschans

Dick S.
Veertien geschakelde woningen (2004) aan de Hoornseschans te Groningen. De huizenparen zijn identiek, de uiterste woningen zijn iets afwijkend. De tuinen zijn aan de achterkant afgescheiden door een hek tussen de garages. De voorzijde staat in water, de achterzijde is in werkelijkheid gelijk met het maaiveld. Er is een podium in het model gemaakt om de volledige voorgevel te kunnen tonen. De woningen zijn ontworpen door De Zwarte Hond met een door de Gemeente Groningen aangedragen thema: jaren '30. Dat is zichtbaar door degelijk materiaalgebruik, plaats van de woning op de kavel en aandacht voor de totaalcompositie. De verspringende woningen staan in een schuine lijn aan de weg en hebben een houten terras direct aan het water, met uitzicht op de groenstrook. De vensterindeling van de woningen is streng en heeft een doorlopend ritme. De woningen bestaan uit drie lagen en door de volumeopbouw en de vertanding ontstaat een strak, maar levendig beeld. Aan beide zijden van de woningen wordt het totaalbeeld bepaald door grote kappen met rode keramische leien. Aan beide uiteinden van het blok staan afwijkende woningen die reageren op de hoekpositie. #2004 #30s #baksteen #balkon #brick #De_Zwarte_Hond #Europa #Europe #garage #Groningen #Hoornsemeer #Hoornsepark #Hoornseschans #jaren_30 #Nederland #Netherlands #rijtjeshuizen #sloot #stada
Default Title